skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

Социјализација дјеце Републике Српске 2019.

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту почиње са реализацијом Пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ за 2019. годину. Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце.

Пројекат „Социјализације дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године и за претходних 17 година обухватио је више преко 30 000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина Српске. Ради се о дјеци различитих категорија: прије свега дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и др.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу. Ово је препознато и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министраства здравља и социјалне заштите које подржава ову активност Фонда у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

 

Дана 18.02.2019. године у дневном листу „Глас Српске“ објављени су конкурси за одабир дјеце, васпитача и стручног особља учесника у Пројекту, а које заинтересовани могу преузети и на сљедећим линковима:

Јавни конкурс за избор стручног особља

Јавни конкурс за избор васпитача

Јавни конкурс за избор најповољнијих установа и организација

Рок за доставу документације јесте мјесец дана од дана објављивања, закључно са 18.03.2019. године. Пријавни обрасци, захтјев родитеља и Кодекс понашања особља доступни су у Одјељењу за општу управу/Одсјек за послове социјалне, породичне и дјечије заштите Станари, као и на интернет страници Фонда. Попуњени обрасци, заједно са потребном документацијом достављају се у Одсјек за послове социјалне, породичне и дјечије заштите Станари.

Back To Top