skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ДОМ ЗДРАВЉА СТАНАРИ СПРОВЕО АКЦИЈУ БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА

Поводом мјесеца октобра-Међународног мјесеца борбе против карцинома дојке Дом здравља Станари организовао је акцију бесплатних превентивних прегледа, као и предавање на тему превенције, заштите и спречавања карцинома дојке.

Превентивне прегледе с циљем раног откривања карцинома дојке у петак и суботу вршио је др Обрад Јовић, начелник Одјељења за радиологију Болнице „Свети апостол Лука“ Добој.

Осим прегледа, све пацијентице, али и остали заинтересовани грађани могли су присуствовати предавању које се одржало у Центру за културу. Предавања су одржали др Обрад Јовић на тему превенције карцинома дојке, др Дејан Ђокановић који је одржао предавање на тему лијечења пацијената обољелих од карцинома дојке и др Алексадар Суботић који је одржао предавање на тему значај постављања дефинитивне дијагнозе карцинома дојке патохистолошким налазом и значај налаза за дaљи терапијски третман и прогнозу болести.

Предавачи су навели да је редовно обављање ултразвучних, мамографских, али и гинеколошких прегледа кључна мјера за рано откривање и заустављање ове болести у почетној фази, те су додали да је тумор дојке на првом мјесту код жена, и код оболијевања и код умирања. На крају указано је на важност редовног самопрегледања пацијентица, чиме се знатно смањује проценат смртности код жена.

ДОМ ЗДРАВЉА ОБАВЈЕШТАВА СВОЈЕ ПАЦИЈЕНТИЦЕ КОЈЕ СУ СЕ ЗАКАЗАЛЕ, А НИСУ СТИГЛЕ НА ПРОТЕКЛЕ ТЕРМИНЕ, ДА ЋЕ БИТИ ОБАВИЈЕШТЕНЕ О НАКНАДНИМ ТЕРМИНИМА.

Back To Top