skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОДРЖАО САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ЈАВНИХ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА И СКУПШТИНСКОМ ВЕЋИНОМ

Данас је у просторијама Општинске управе одржан радни састанак начелника општине, господина Радојице Ћелића са начелницима одјељења, директорима јавних установа и предузећа и одборника скупштинске већине, на челу са предсједником Скупштине општине Станари, господином Денисем Стевановићем.

Начелник општине је присутне упознао са активностима око реализације најзначајнијих пројеката:

  • У току је припрема документације за идејно рјешење и главни пројекат изградње нове зграде дома здравља у центру  Станара. Након избора идејног рјешења, поставиће се билборд са изгледом зграде дома здравља са оквирним почетком и завршетком изградње.
  • Завршено је идејно рјешење за нову пијацу, као и билборд и видео-клип који ће грађанима бити благовремено приказани.
  • Закључен је уговор са предузећем „Геокоп“ Дервента око вањског уређења индустријске зоне ПЗ „Термоелектрана“, након чега ће се стећи услови за издавање употребних дозвола инвеститорима који су исказали интерес за отварање производних погона.
  • Исплаћена су средства Јавном предузећу „Путеви РС“  у износу од 1.200.000,00 КМ, колико је, према потписаном уговору и требало да се уплати и тиме ће се извршити обавеза коју су претходници били дужни да изврше, као и компанији „МГ МИНД“ у износу од 560.000,00 КМ.
  • Што се тиче насипања локалних путева, начелник је навео да је тендер у току; зимског одржавања-сезона ће се дочекати спремна и да ће се сви путеви узети обзир; уклањање растиња око путева је у току, те је начелник напоменуо да се поменуто уклањање није вршило од 2016. године. У току ове тачке, начелник је напоменуо да ће се знатно повећати и квалитет комуналних услуга те да ће се набавити ново возило за одвоз смећа.
  • Утврђено је да ће јавне установе Центар за културу и Спортско-туристичка организација у будућем периоду бити носиоци активности око културних и спортских догађаја који ће се организовати на подручју општине Станари.
  • Начелник је упознао присутне да је, у оквиру сљедећег скупштинског засиједања, припремљен нови Нацрт Правилника о субвенцијама за запошљавање, те да ће се исти требати што боље промовисати ради потенцијалних инвеститора.

Након начелниковог излагања, ријеч је узео предсједник Скупштине, господин Денис Стевановић који је, заједно са присутнима, детаљно анализирао Дневни ред ради евентуалних примједби и сугестија одборника, као и свих присутних. Дате су одређене смјернице како би скупштинско засиједање дочекали спремни.

Back To Top