skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ОПШТИНА СТАНАРИ СЕ ПРИДРУЖИЛА ОПШТИНАМА И ГРАДОВИМА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ СТАНДАРД BFC SEE

Општина Станари испунила је критеријуме Програма серитификације градова и општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи у складу са стандардом БФЦ СЕЕ.

Одлуком Регионалног савјета Општина Станари стиче право на коришћење назива „Повољно пословно окружење – Business Friendly Municipality“ и право коришћења и истицања заштићеног знака сертификације у наредне три године.

Сертификат БФЦ СЕЕ, између осталог, за привреду и инвеститоре који желе да се преселе или прошире своје пословање, потврђује стабилно и предвидиво пословно окружење и идентификује општину која нуди најбоље услове за улагање и има највећи потенцијал за развој.

На овај начин, општина Станари придружила се градовима и општинама из Републике Српске (Приједору, Бањој Луци, Бијељини, Требињу, Градишки, Српцу, Модричи, Добоју, Теслићу, Мркоњић Граду, Новом Граду, Зворнику, Броду, Прњавору и Котор Вароши), али и цијеле регије које карактерише повољно пословно окружење.

Подсјећамо, програм сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, који се проводи у Републици Србији, Хрватској, Македонији, Босни и Херцеговини И Црној Гори.

Овај програм намијењен је градовима и општинама, који имају одговорајуће капацитете, стратешки су опређељене да унаприједе привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.

Технички секретаријат за провођење овог програма у Републици Српској је Привредна комора Републике Српске.

Back To Top