skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК СА МИНИСТРОМ ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА

У циљу рјешавања вишегодишњег проблема снабдијевања електричном енергијом мјештана Брестова и Митровића, али и Драгаловаца и Осредка који подразумијева реконструкцију електромреже на подручју ових мјесних заједница, начелник Општине Радојица Ћелић и предсједник Скупштине Денис Стевановић разговарали су са министром енергетике и рударства Петром Ђокићем. Састанку су присуствовали Саша Поповић, технички директор ЗП „Електрокрајина“ и Срђан Тодоровић, директор Фонда за заштиту животне средине и екологију.

У току састанка договорено је да „Електрокрајина“ ове године уложи половину средстава за реконтрукцију мреже, а идуће године преостали дио средстава како би се у цјелости извршила реконструкција мреже, а такође да Општина у потпуности подржи наведени пројекат. Да би била извршена реконструкција потребно је набавити 663 полазна и 314 угаонa стубa, 56 950 метара SKS кабла, односно потребно је уложити између 1.1 и 1.3 милиона КМ.

„Заједно сам са предсједником Скупштине Денисом Стевановићем упознао министра Ђокића да је стање на терену недопустиво, да због нестанка струје није радило гријање те да дјеца нису ишла у школу током прве смјене, да мјештани Брестова и Митровића немају струје непуна два дана и слично. Захваљујем се свим учесницима на уложеном труду и разумијевању. Уз пуно поштовање свих, уколико не буде почело рјешавање овог проблема, предузећемо све неопходне кораке који подразумијевају и друге облике борбе у циљу рјешавања проблема који мјештане ових села мучи годинама“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Ранији састанак на ову тему одржан је са представницима „Електрокрајине“  Теренска јединица Прњавор на коме је предочен елаборат за реконструкцију мреже за мјесну заједницу Брестово и на коме су договорени будући разговори око реконструкције електропостројења и пратеће опреме, како би се становницима ових мјесних заједница побољшали услови за живот и добра испорука и снабдијевање електричном енергијом.ž

Back To Top