skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 11. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина Општине Станари данас је одржала 11. редовну сједницу на којој је разматрано о 11 тачака Дневног реда. Присутно је било 16 одборника, док је оправдано одсутна била одборница Уједињене Српске, госпођа Жељка Дамјановић.

Одборници Скупштине општине Станари усвојили су Одлуку о изградњи објекта за снабдијевање водом насеља на подручју општине Станари којом је дата сагласност начелнику да започне пројекат изградње објекта за снабдијевање водом који ће се радити у двије фазе.

Скупштина општине Станари усвојила је Одлуку о  поступку субвенционисања закупнине за стамбене јединице социјалног становања у општини Станари којом се утврђује поступак остваривања права на субвенцију закупнине, потребна документација за остваривање овог права, корисници стамбених јединица социјалног становања који имају право на субвенцију, висина стопе закупнине по категоријама корисника, као и извори финансирања корисника тих права.

Одборници су усвојили измјену Одлуке о комуналним таксама, као и Одлуку о приступању пројекту подизања енергетске ефикасности у јавној расвјети по ЕSCO моделу финансирања на подручју општине Станари којом се начелнику општине дало овлаштење да у име општине Станари предузме све потребне мјере и радње за пројекат подизања енергетске ефикасности у јавној расвјети по ЕSCO моделу финансирања, у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (UNDP).

Скупштина општине Станари усвојила је и Омладинску политику општине Станари за период 2022-2026. године, битан документ који обрађује положај и живот младих на подручју наше локалне заједнице, као и Одлуку о додјели новчаних средстава за подршку Удружењу ветерана Петог одреда специјалне бригаде полиције Добој.

На данашњој сједици разријешен је и именован в.д. директор ЈУ Народна библиотека Станари, чланови Управног одбора ЈЗУ Дом здравља Станари и чланови Надзорног одбора ЈКП „Екосфера“ Станари.  

„Данас смо једногласно усвојили свих 11 тачака Дневног реда. Као једну од битнијих издвојио бих Одлуку о изградњи објекта за снабдијевање водом насеља на подручју општине Станари, чиме су створене претпоставке да се крене у изградњу водовода“, изјавио је предсједник СО Станари, господин Денис Стевановић.

„Одлуком о изградњи водовода даје се овлаштење мени као начелнику, односно Општинској управи да покренемо процес око расписивања тендера и свега осталог за изградњу водовода на подручју општине Станари. Што се тиче измјене Одлуке о комуналним таксама, усклађујемо општинске таксе са позитивним законским прописима. Битно је нагласити да су данашње одлуке о издвајању новчаних средстава донесене од стране Скупштине, а све у циљу транспарентности у раду и Скупштине, али и начелника Општине“, нагласио је начелник, господин Радојица Ћелић.

Back To Top