skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Поводом обиљежавања 9. септембра-Дана општине Станари, у сали Центра за културу одржана је свечана сједница Скупштине општине Станари. Предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, подсјетио је присутне на усвојене акте, издвајајући План капиталних инвестиција као један од најзначајних. Начелник општине, господин Душан Панић, истакао је како општина Станари корача путем развоја у погледу инфраструктуре, друштвених дјелатности, реалног сектора, спорта, културе, пронаталитетног сектора и осталих дјелатности које су неопходне за одвијање нормалног живота у нашој локалној заједници.

Ове године, Похвала са новчаном наградом од 500 КМ додијељена је Удружењу за помоћ дјеци и омладини са потешкоћама у развоју „Анђео“ Станари, за допринос у подизању свијести грађана локалне заједнице о проблематици дјеце и омладине са потешкоћама у развоју. Похвале су додијељене и Ивани Стевановић, студенту медицинског факултета из Остружње Доње и Елени Пекељевић, студенту филозофског факултета, смјер кинески и енглески језик и књижевност, за постигнуте резултате у студирању. Осим похвала, додијељене су и новчане награде од 300 КМ спортистима Сузану Бојиновићу из Јелањске и Огњену Бајићу из Станара, за постигнуте резултате у области спорта.

Свечаној сједници присуствовали су и начелници сусједних општина-Дервенте, Прњавора и Брода, делегација општине Топола и Херцег Нови, представници компаније „ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари“, „Жељезница Републике Српске“, посланици у Народној скупштини Републике Српске, директори јавних установа и предузећа, свештенство, одборници у Скупштини општине Станари и други гости.

У културно-умјетничком дијелу присутнима се представило Српско црквено пјевачко друштво „Србадија“ из Бијељине.

Back To Top