skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОРГАНИЗОВАН НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

Начелник Општине Станари, господин Радојица Ћелић, у сали Центра за културу организовао је свечани новогодишњи пријем за привреднике, представнике републичких институција које имају своје пословнице у Станарима, невладине организације, свештенство и одборнике Скупштине Општине Станари.

Начелник је, током свог обраћања, сумирао остварене резултате у 2021. години и представио планове за наредну 2022. годину.

„Општинска администрација у сталној је потрази за рјешењима која би створила бољи пословни амбијент и привукла инвеститоре који ће улагати на подручју наше општине. Пословна зона „Термоелектрана“ легализована је у цјелости и значајно је напоменути да је једну халу закупила компанија „Максимовић“ из Добоја која би требала запошљавати 10 до 15 радника, а остале двије хале и земљиште за изграду нових хала закупила је компанија из Њемачке „Fischer Intralocistic“ која треба да запосли око 120 радника. Скупштина Општине Станари усвојила је Правилник о субвенцијама за запошљавање, како би и даље привлачили домаће и стране инвеститоре у области производње те су у ту сврху планирана значајна средства. Запошљавањем нашег народа задржаћемо младе људе на подручју наше општине. Не смијемо дозволити да због незапослености наши људи одлазе са својих огњишта остајући жељни својих најмилијих.

Осим тога, Општинска управа подржавала је и подржаваће, кроз разне видове подстицаја, борачке категорије, невладине организације, пољопривреднике, породиље, појединце или породице који се нађу у стању тренутне социјалне угрожености, али и младе брачне парове којима је Општина суфинансирала куповину или изградњу прве стамбене јединице у вриједности од 12.000,00 КМ“.

Што се тиче планова за наредну годину начелник је издвојио сљедеће:

– Изградња тржнице и стављање исте у функцију,

– Изградња зграде Дома здравља-стављање под кров,

– Изградња ватрогасних гаража и стављање истих у функцију,

– Куповина земљишта за изградњу зграде центра за социјални рад, библиотеке и зграде административног центра. Предвиђено је рушење старих објеката и „затезање“ земљишта, израда идејних рјешења и пројеката за наведене објекте,

– Куповина земљишта за спортску дворану, као и израда пројекта спортске дворане,

– Насипање и асфалтирање локалних путева,

– Изградња водовода на потезу Тунел Остружња Горња-Станари-Школа у Љебу и реконструкција мреже у Станарима. Наведени пројекат треба завршити до мјесеца јуна 2023. године,

– Куповина земљишта за потребе домаћих и страних инвеститора,

– Пољопривредни подстицаји,

– Исплата грантова борачким организацијама и удружењима, спортским и културним субјектима и осталим невладиним организацијама.

Новогодишњем пријему присуствовали су и предсједник Скупштине општине, господин Денис Стевановић, замјеник начелника, као и начелници одјељења који су такође присутнима зажељели срећне божићне и новогодишње празнике.

Back To Top