skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЕЛЕКТРОМРЕЖЕ У БРЕСТОВУ, МИТРОВИЋИМА И ДИЈЕЛОВИМА ДРАГАЛОВАЦА И ОСРЕДКА

Данас су започети теренски радови на реконструкцији електромреже у мјесним заједницама Брестово, Митровићи, Драгаловци и Осредак након вишедеценијских напора и иницијатива становништва са ових подручја. У августу 2023. године потписан је Споразум о пословно-техничкој сарадњи са Зависним предузећем „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука, којим je договорена динамика реализације радова. Овим споразумом Општина Станари је била обавезна да уплати средства у износу 300.000,00 КМ. Ова средства су у потпуности уплаћена од стране Општине.

Будући да су сви услови испуњени, те да се временски услови за радове побољшавају, на терену су јединице ЗП „Електрокрајина“ које ће у наредном периоду радити у првој фази на реконструкцији средњенапонског вода, а у другој фази планирана је реконструкција нисконапонске мреже са свим припадајућим трафо-подручјима.

Радојица Ћелић, начелник Општине обишао је терен заједно са руководством Општинске управе и представницима теренске јединице „Електрокрајине“ из Прњавора Давором Прерадовићем, техничким експертом и Ђуром Бунићем, руководиoцем теренском јединицом. Становници мјесних заједница Брестово, Митровићи, Драгаловци и Осредак у наредном периоду могу да очекују повремене прекиде у испоруци електричне енергије, до окончања свих радова. Договорен је усмени споразум на основу кога ЗП „Електрокрајина“ обавјештава Општину Станари о планираним искључењима, те ће информација о планираним прекидима у испоруци електричне енергије бити благовремено објављена, како би становништво на подручју реконструкције планирало своје обавезе.

Back To Top