skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОСЈЕТА ПРЕДСТАВНИКА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ДОМОДЕДОВО ИЗ МОСКОВСКЕ ОБЛАСТИ ОПШТИНИ СТАНАРИ

Руководство општине Станари је 21.06.2019. године било домаћин преставницим Привредне коморе округа Домодедово из Московске области и Амабасаде Руске Федерације у БиХ. Разговарано је о успостављању привредне, туристичке, културне и спортске сарадње. У ту сврху потписан је и протокол о будућој срадњи. Радило се о узвратној посјети, јер је делегације општине Станари прије годину дана посјетила овај Округ.

Из Привредне коморе Домодедов су нагласили да разматрају међусобне додирне тачке за успостављање превасходно привредне сарадње, те исказали заинтересованост за улагања у Пословној зони „Термоелектрана“ у Драгаловцима.  Поред привредне сарадње гости из Русије су изразили жељу да положе вијенац на споменик палим борцима из прошлог рата, те обећали донацију у књигама за Јавну установу Народна библиотека у Станарима, која је у оснивању.

У циљу будуће сарадње у сали ЈУ Центар за културу општине Станари  постављена је и изложба слика „Почетак Другог свјетског рата“ коју организује удружење „Српско-руски мост“ и Амбасада Руске Федерације у БиХ. Изложба ће бити отворена до 30. јуна.

Back To Top