skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСАН УГОВОР О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ШКОЛЕ У ОСТРУЖЊИ ДОЊОЈ И УГОВОР ЗА НАБАВКУ КАМИОНА ЗА ОДВОЗ ОТПАДА

Начелник Општине Станари, господин Радојица Ћелић са директором Фонда за заштиту животне средине, господином Срђаном Тодоровићем и министром енергетике и рударства, господином Петром Ђокићем потписао је уговор о реконструкцији Подручног одјељења Основне школе „Десанка Максимовић“ у Остружњи Доњој, као и уговор за набавку камиона за одвоз комуналног отпада који ће користити ЈКП „Екосфера“ Станари.

Што се тиче Основне школе, у потпуности ће бити замијењена кровна конструкција, изолација, таванице крова, вањска изолација са фасадом и замјењена столарија, док је за Јавно комунално предузеће „Екосфера“ обезбијеђено специјализовано возило за одвоз отпада које ће знатно унаприједити рад овог предузећа.  За реконструкцију школе у Остружњи Доњој од стране Фонда за заштиту животне средине биће издвојена средства у вриједности од 305 000 КМ, док ће за куповину камиона за одвоз отпада бити издвојено 110 000 КМ.

Предсједник Скупштине Општине Станари, господин Денис Стевановић истакао је да је са министром Ђокићем отворена тема реконструкције електро-мреже у Брестову, Митровићима и Осредку те да у наредном периоду очекују рјешавање тих проблема.

„Министар енергетике и рударства је обећао да ћемо у наредном периоду инфраструктурно рјешавати села Брестово и Митровиће, пошто је постојећа електро-мрежа у лошем и тешком стању. На овом састанку, између осталог, разговарали смо и на ову тему, гдје ћемо се у наредном периоду упустити у конкретно рјешавање овог проблема“, истакао је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

Back To Top