skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРЕДСТАВА „СТАТУС ВЕЗЕ“ ПРЕДСТАВЉЕНА СТАНАРСКОЈ ПУБЛИЦИ

У оквиру манфестације „Станарска културна јесен“ станарској публици представило се бањалучко позориште младих „Дис“, представом „Статус везе“.

Нова представа глумаца позоришта „Дис“ из Бањалуке носи поднаслов „Комедија балканских односа“, а ријеч је о комедији мушко-женских ставова, очекивања, неиспуњених снова и жеља прилагођених духу дигиталног доба. Богдановић, који предводи млади ауторски ансамбл представе, навео је да је ријеч о духовитој љубавној драми, која је уједно и генерацијска прича у духу 21. вијека, те да је најтежи задатак представе био приближити је „сленгу младих“ и дати јој ноту нових генерација.

Позориште младих „Дис“ је урбано, независно, савремено позориште смјештено у простор Дома омладине у самом срцу Бањалуке. Позориште „Дис“ данас је позориште младих интелектуалаца, сцена која окупља умјетнике свих профила и умјетничке групе дајући им продукцијске услуге, простор за игру, рад и умјетничко усавршавање. До сада реализовано је више од 120 позоришних пројеката са више од 2000 репризних извођења.

Back To Top