skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Поштовани грађани општине Станари,

Овим путем желим да вас обавијестим да је Општина Станари, на основу члана 222, став 1, а у складу са чланом 223, став 1 Закона о кривичном поступку РС поднијела КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ против непознатог извршиоца због постојања сумње да је у септембру 2021. године направио лажни документ са грбом и заглављем Oпштине Станари, под називом „Уговори о дјелу склопљени од стране Општинске управе Станари у 2021. години“, на коме се налази списак са именима и презименима 26 лица, од којих су нека лица запослена у Општинској управи Станари, а нека имају сарадњу са истом. У спорном документу су за наведена лица приказани лажни подаци о уговорима закљученим са Општином и исплаћеним новчаним накнадама, а затим и објављени на лажном Фејсбук профилу регистрованом на име МАЈА СТЕВАНОВИЋ.

Дакле, ради се о потпуном фалсификату који је употријебљен као прави са очигледном намјером да доведе у заблуду грађане општине Станари да се ради о оригиналном документу и да се од стране руководства и запослених у општинској администрацији врше одређене злоупотребе, односно коруптивне радње. Истичем да су овом приликом од стране непознатог извршиоца, који се на мрежи Фејсбук преставља као МАЈА СТЕВАНОВИЋ, незаконито и без сагласности носиоца података прибављени и коришћени лични подаци 26 лица, гдје је у конкретном случају дошло до њиховог неоснованог узнемиравања. Сва лица, чија су имена и презимена наведена на конкретном списку су, у својству носиоца личних података, изричито захтијевала покретање и вођење кривичног поступка у циљу идентификовања извршиоца кривичних дјела.

На основу свега наведеног, обавјештавам јавност да сам Окружном јавном тужилаштву Добој пријавио непознатог извршиоца наведених кривичних дјела и предложио да постпупајући тужилац, на основу Закона о кривичном поступку Републике Српске, донесе наредбу о спровођењу истраге.

С поштовањем,

Радојица Ћелић, начелник општине Станари

Back To Top