skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ СТАНАРИ УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2022. ГОДИНУ

Скупштина општине Станари данас је одржала 9. редовну сједницу у сали СО Станари, са почетком у 9 часова. Сједницом је предсједавао предсједник СО, а сједници су присуствовали сви одборници. За данашњу сједницу било је предвиђено 17 тачака дневног реда.

Након Актуелног часа и усвајања Извода из записника са претходне сједнице, одборници су усвојили Ребаланс буџета општине Станари за 2021. годину. Након анализе буџетских захтјева за средствима које су доставиле јавне установе и одјељења, а након спроведене јавне расправе, Одјељење за финансије и буџет приступило је утврђивању Плана буџета општине Станари за 2022. годину у износу од 13.387.500,00 КМ, који је Скупштина и усвојила са 10 гласова „за“ и 7 гласова „суздржан“.

Одборници су једногласно усвојили Одлуку о висини вриједности непокретности на подручју општине Станари по зонама за потребе утврђивања пореза на непокретности у 2022. години, као и Одлуку о висини вриједности непокретности којом се утврдила стопа за опорезивање непокретности које се налазе на подручју општине Станари, за 2022. годину, у висини од 0,10% и пореска стопа за непокретности у којима се обавља производна дјелатност у износу од 0,08%.

На данашњем засједању Скупштина општине усвојила је програме рада и пословања јавних предузећа и установа на подручју општине Станари. Такође, Дијана Бајић Билановић разријешена је и именована за в.д. директора ЈУ Народна библиотека Станари.

Back To Top