skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA POLICIJSKE UPRAVE DOBOJ

Dana 10. oktobra 2023. godine u kabinetu načelnika održan je sastanak sa predstavnicima PU Doboj i PS Stanari povodom postavljanja analitičkih i nadzornih kamera koje će pokriti značajnije saobraćajnice naše opštine.

Riječ je o četiri „ANRP“ kamere namijenjene za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka na vozilima i 11 nadzornih kamera koje će biti postavljene na području naše opštine. Takođe kamere mogu odmah da evidentiraju prekršaje, što se tiče neregistrovanih vozila, isto tako kamere imaju mogućnost i evidentiranja prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Mi te prekršaje nigdje ne evidentiramo zbog obima posla, isto tako kamere mogu da snimaju u toku noći, pa te podatke možemo da koristimo za suzbijanje kriminala na području čitave regije, istakao je načelnik Policijske uprave Doboj, gospodin Slobodan Radinković.

Važnosti očuvanja bezbjednosti i sigurnosti naših građana, posebno djece, ali i učesnika u saobraćaju je naša dužnost a i obaveza. Za realizaciju ovog projekta u saradnji sa MUP Republike Srpske izdvojili smo 90 000 KM svrštavši se među opštine i gradove koji su na ovaj način unaprijedili bezbjednost građana i imovine, izjavio je načelnik opštine, gospodin Radojica Ćelić.

Back To Top