skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

РЕГИОНАЛНА БФЦ КОНФЕРЕНЦИЈА

Од 9-11. октобра. 2023. године, у Котору је одржана регионална БФЦ СЕЕ конференција у организацији Партнертства за конкурентнији регион – „CORE Partnership“. Овом приликом представљени су резултати првог Регионалног индекса који прати услове за одрживи економски развој и рангира економије према квалитету живота и условима за пословање.

У уводном дијелу конфереције присутнима се обратила министарка управе и локлане самоуправе Републике Српске, Сенка Јујић која је нагласила значај БФЦ СЕЕ програма када је у питању унапређење рада локалних самоуправа и унапређење пословног окружења у Републици Српској. Министарка је нагласила да у Републици Српској имамо 16 сертификованих јединица локалне самоуправе као и да је Влада РС препознала значај овог програма и дефинисала га као развојну мјеру у стратешким документима Владе.

На конференцији у Котору уприличена је свечана дођела сертификата општинама Србац и Станари. Испред општине Станари, конференцији су присуствовали начелник Одјељења за привреду и финансије, господин Љубиша Станковић и секретар Скупштине општине Станари, господин Горан Панчић.

Back To Top