skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ОПШТИНЕ СТАНАРИ ЗА 2022. ГОДИНУ

Скупштина Општине Станари одржала је 17. редовну сједницу са почетком у 11.00 часова на којој је разматрано 15  тачака Дневног реда. Присутно је било 16 одборника, док је оправдано одсутан био одборник Синиша Марић.

Скупштина општине Станари усвојила је приједлог Ребаланса буџета општине Станари у износу од 23.282.000,00 КМ, који је већи од почетног буџета за 73,91%. Одборници су усвојили и нацрт Буџета Општине Станари за 2023. годину који ће бити упућен у јавну расправу на којој ће сви заинтересовани моћи дати своје приједлоге и сугестије.

Предсједник Скупштине Општине Станари Денис Стевановић изјавио је да је задовољан током сједнице, с обзиром да је било доста дискусија.

„Од значајнијих тачака издваја се приједлог Ребаланса буџета за 2022. годину и нацрт Буџета за 2023. годину. Што се тиче Ребаланса буџета он је усвојен у износу преко 23 милиона КМ, међутим сама реализација ће бити значајно мања, а 7 милиона КМ који су намијењени за инвестиције пренијеће се у наредну годину. Што се тиче нацрта Буџета, он је усвојен и ићи ће у јавну расправу, гдје до самог усвајања приједлога Буџета очекујемо одређене корекције“, изјавио је предсједник СО Станари, Денис Стевановић.

„До повећања буџета је дошло превасходно нашим политикама и ангажовањем јер смо од предсједника Републике Србије, господина Александра Вучића добили 3.5 милиона КМ за изградњу Дома здравља, а кредитно смо се задужили за 3.6 милиона због изградње водовода на територији општине Станари. Исто тако, дошло је до повећања пореских и непореских прихода и преноса средстава из 2021. године, тако да имамо повећање буџета. Међутим, то су све намјенска средства и она ће бити утрошена у инвестиције које су у фази реализације, као што је дом здравља, водовод, ватрогасне гараже, пијаца, одржавање и модернизација локалних путних праваца, реконструкција мостова итд. На основу свега наведеног можемо рећи да је у току 2021. године било доста инвестиција, али доста ће их бити и у наредном периду. Повћеање Ребаланса буџета је добра кондиција буџета за 2023. годину, гдје ми настављамо започете појекте да би се могли реализовати у предвиђеном року“, истакао је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Осим ове двије тачке одборници су дискутовали о додјели пословних просторија на привремено кориштење и закуп, о приступању изради измјене Регуационог плана ПЗ „Термоелектрана“ у Драгаловцима, о оснивању ТВСЈ Станари, као и о Процјени угрожености од елементарне непогоде и друге несреће на подручју општине Станари.

Back To Top