skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

USVOJEN PRIJEDLOG REBALANSA BUDŽETA OPŠTINE STANARI ZA 2022. GODINU

Skupština Opštine Stanari održala je 17. redovnu sjednicu sa početkom u 11.00 časova na kojoj je razmatrano 15  tačaka Dnevnog reda. Prisutno je bilo 16 odbornika, dok je opravdano odsutan bio odbornik Siniša Marić.

Skupština opštine Stanari usvojila je prijedlog Rebalansa budžeta opštine Stanari u iznosu od 23.282.000,00 KM, koji je veći od početnog budžeta za 73,91%. Odbornici su usvojili i nacrt Budžeta Opštine Stanari za 2023. godinu koji će biti upućen u javnu raspravu na kojoj će svi zainteresovani moći dati svoje prijedloge i sugestije.

Predsjednik Skupštine Opštine Stanari Denis Stevanović izjavio je da je zadovoljan tokom sjednice, s obzirom da je bilo dosta diskusija.

„Od značajnijih tačaka izdvaja se prijedlog Rebalansa budžeta za 2022. godinu i nacrt Budžeta za 2023. godinu. Što se tiče Rebalansa budžeta on je usvojen u iznosu preko 23 miliona KM, međutim sama realizacija će biti značajno manja, a 7 miliona KM koji su namijenjeni za investicije prenijeće se u narednu godinu. Što se tiče nacrta Budžeta, on je usvojen i ići će u javnu raspravu, gdje do samog usvajanja prijedloga Budžeta očekujemo određene korekcije“, izjavio je predsjednik SO Stanari, Denis Stevanović.

„Do povećanja budžeta je došlo prevashodno našim politikama i angažovanjem jer smo od predsjednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića dobili 3.5 miliona KM za izgradnju Doma zdravlja, a kreditno smo se zadužili za 3.6 miliona zbog izgradnje vodovoda na teritoriji opštine Stanari. Isto tako, došlo je do povećanja poreskih i neporeskih prihoda i prenosa sredstava iz 2021. godine, tako da imamo povećanje budžeta. Međutim, to su sve namjenska sredstva i ona će biti utrošena u investicije koje su u fazi realizacije, kao što je dom zdravlja, vodovod, vatrogasne garaže, pijaca, održavanje i modernizacija lokalnih putnih pravaca, rekonstrukcija mostova itd. Na osnovu svega navedenog možemo reći da je u toku 2021. godine bilo dosta investicija, ali dosta će ih biti i u narednom peridu. Povćeanje Rebalansa budžeta je dobra kondicija budžeta za 2023. godinu, gdje mi nastavljamo započete pojekte da bi se mogli realizovati u predviđenom roku“, istakao je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

Osim ove dvije tačke odbornici su diskutovali o dodjeli poslovnih prostorija na privremeno korištenje i zakup, o pristupanju izradi izmjene Reguacionog plana PZ „Termoelektrana“ u Dragalovcima, o osnivanju TVSJ Stanari, kao i o Procjeni ugroženosti od elementarne nepogode i druge nesreće na području opštine Stanari.

Back To Top