skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ИЗВРШЕН ТЕХНИЧКИ ПРИЈЕМ БУНАРА ЗА ПРОЈЕКАТ ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА

Поводом завршетка прве фазе пројекта водоснабдијевања на подручју општине Станари, представници Општинске управе, заједно са представницима Института за примијењену геологију и водоинжењеринг, извршили су примопредају изведених радова хидрогеолошких истраживања и технички пријем бунара.

Начелник општине Станари, господин Душан Панић, нагласио је да је прва фаза изградње водовода завршена и да је циљ општине Станари да сва насељена мјеста,  односно сви становници на подручју наше општине, добију квалитетан водовод. Посланик у НСРС, господин Горан Јеринић истакао је да је на подручју општине урађен велики број истражних бушотина и да су истражене довољне количине воде које ће у наредном периоду служити за потребе становника наше локалне заједнице. Такође, навео је да се овим техничким пријемом бунара завршава прва фаза пројекта водоснабдијевања и да су стечени услови за израду главног пројекта за наставак радова који је и планиран у нареном периоду.

Током трајања радова урађени су  геодетски радови и хидрогеолошко картирање терена, геофизичка испитивања, бушење, разрада и тестирање 23 истражне бушотине, бушење, опремање, разрада и тестирање 4 бунара, као и пратећи програми и елаборати везани за овај пројекат. Извођач радова био је Институт за примијењену геологију и водоинжењеринг „ИПИН“ д.о.о, из Бијељине.

Back To Top