skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

IZVRŠEN TEHNIČKI PRIJEM BUNARA ZA PROJEKAT VODOSNABDIJEVANJA

Povodom završetka prve faze projekta vodosnabdijevanja na području opštine Stanari, predstavnici Opštinske uprave, zajedno sa predstavnicima Instituta za primijenjenu geologiju i vodoinženjering, izvršili su primopredaju izvedenih radova hidrogeoloških istraživanja i tehnički prijem bunara.

Načelnik opštine Stanari, gospodin Dušan Panić, naglasio je da je prva faza izgradnje vodovoda završena i da je cilj opštine Stanari da sva naseljena mjesta,  odnosno svi stanovnici na području naše opštine, dobiju kvalitetan vodovod. Poslanik u NSRS, gospodin Goran Jerinić istakao je da je na području opštine urađen veliki broj istražnih bušotina i da su istražene dovoljne količine vode koje će u narednom periodu služiti za potrebe stanovnika naše lokalne zajednice. Takođe, naveo je da se ovim tehničkim prijemom bunara završava prva faza projekta vodosnabdijevanja i da su stečeni uslovi za izradu glavnog projekta za nastavak radova koji je i planiran u narenom periodu.

Tokom trajanja radova urađeni su  geodetski radovi i hidrogeološko kartiranje terena, geofizička ispitivanja, bušenje, razrada i testiranje 23 istražne bušotine, bušenje, opremanje, razrada i testiranje 4 bunara, kao i prateći programi i elaborati vezani za ovaj projekat. Izvođač radova bio je Institut za primijenjenu geologiju i vodoinženjering „IPIN“ d.o.o, iz Bijeljine.

Back To Top