skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ИЗВРШЕНА ПРИМОПРЕДАЈА НОВОГ ВАТРОГАСНОГ ВОЗИЛА

Поводом куповине навалног ватрогасног возила које је општине Станари обезбиједила уз помоћ Ватрогасног савеза Републике Српске, извршена је примопредаја кључева новог возила. Кључеве новог ватрогасног возила свечано је уручио предсједник Ватрогасног савеза РС, господин Горан Стојаковић. Том приликом, господин Стојаковић нагласио је да је у посљедњих 6 година направљен значајан искорак, гдје је, у сарадњи са локалним заједницама, набављено око 80 ватрогасних возила.  Такође, нагласио је да без реализације таквих пројеката и без нове опреме ватрогасне јединице не могу имати квалитетан и ефикасан рад.

Начелник општине Станари, господин Душан Панић, нагласио је да су припадници ВЈ Станари тим озбиљних и професионалних људи, а да се набавком новог возила додатно побољшао њихов рад. Такође, начелник се захвалио Ватрогасном савезу РС на издвојеним средствима за куповину овог ватрогасног возила. Старјешина ВЈ Станари, господин Ненад Ристић, појаснио је да се ради о возилу марке Iveco 150 E 32, које је опремљено резервоаром за воду капацитета 5 000 литара и резервоаром за пјенило, капацитета 400 литара. Возило је опремљено свом неопходном опремом за гашење пожара, а намијењено је за гашење пожара чврсте гориве материје, запаљивих течности и запаљивих гасова, интервенције узроковане другим елементарним непогодама, као и за техничке интервенције код саобраћајних незгода.

Свечаној примопредаји присуствовали су руководиоци Општинске управе Станари, представници Ватрогасног савеза РС, представници ватрогасних јединица из сусједних општина, као и испоручиоци возила.

Након свечане примопредаје, припадници Ватрогасне јединице Станари извршили су презентацију техничких могућности новог ватрогасног возила.

Back To Top