skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

IZVRŠENA PRIMOPREDAJA NOVOG VATROGASNOG VOZILA

Povodom kupovine navalnog vatrogasnog vozila koje je opštine Stanari obezbijedila uz pomoć Vatrogasnog saveza Republike Srpske, izvršena je primopredaja ključeva novog vozila. Ključeve novog vatrogasnog vozila svečano je uručio predsjednik Vatrogasnog saveza RS, gospodin Goran Stojaković. Tom prilikom, gospodin Stojaković naglasio je da je u posljednjih 6 godina napravljen značajan iskorak, gdje je, u saradnji sa lokalnim zajednicama, nabavljeno oko 80 vatrogasnih vozila.  Takođe, naglasio je da bez realizacije takvih projekata i bez nove opreme vatrogasne jedinice ne mogu imati kvalitetan i efikasan rad.

Načelnik opštine Stanari, gospodin Dušan Panić, naglasio je da su pripadnici VJ Stanari tim ozbiljnih i profesionalnih ljudi, a da se nabavkom novog vozila dodatno poboljšao njihov rad. Takođe, načelnik se zahvalio Vatrogasnom savezu RS na izdvojenim sredstvima za kupovinu ovog vatrogasnog vozila. Starješina VJ Stanari, gospodin Nenad Ristić, pojasnio je da se radi o vozilu marke Iveco 150 E 32, koje je opremljeno rezervoarom za vodu kapaciteta 5 000 litara i rezervoarom za pjenilo, kapaciteta 400 litara. Vozilo je opremljeno svom neophodnom opremom za gašenje požara, a namijenjeno je za gašenje požara čvrste gorive materije, zapaljivih tečnosti i zapaljivih gasova, intervencije uzrokovane drugim elementarnim nepogodama, kao i za tehničke intervencije kod saobraćajnih nezgoda.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su rukovodioci Opštinske uprave Stanari, predstavnici Vatrogasnog saveza RS, predstavnici vatrogasnih jedinica iz susjednih opština, kao i isporučioci vozila.

Nakon svečane primopredaje, pripadnici Vatrogasne jedinice Stanari izvršili su prezentaciju tehničkih mogućnosti novog vatrogasnog vozila.

Back To Top