skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОJEKTA „СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ДЈЕЦЕ РС 2018“

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту почиње са реализацијом Пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ за 2018. годину. Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце.

Дана 05.02.2018. године у дневном листу „Глас Српске“ објављени су конкурси за одабир дјеце, васпитача и стручног особља учесника у Пројекту, а које заинтересовани могу преузети и на сљедећим линковима:

Јавни позив за избор најповољнијих установа и организација

Јавни позив за избор стручног особља координатора и спортских аниматора

Јавни позив за избор васпитача

Рок за доставу документације јесте мјесец дана од дана објављивања, закључно са 05.03.2018. године. Пријавни обрасци, захтјев родитеља и Кодекс понашања особља доступни су у Одјељењу за општу управу/Одсјек за послове социјалне, породичне и дјечије заштите Станари, као и на интернет страници Фонда.
Пројекат „Социјализације дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године и за претходних 16 година обухватио је више од 23 000 дјеце из свих општина Српске. Ради се о дјеци различитих категорија: прије свега о дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације,дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и др.

НАПОМЕНА:

За све додатне информације, заинтересовани се могу обратити директно Одјељењу за општу управу/Одсјек за послове социјалне, породичне и дјечије заштите или на број телефона 053/201-810.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу. Ово је препознато и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министраства здравља и социјалне заштите које подржава ову активност Фонда у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Back To Top