skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

КАМПАЊА „ОПРЕЗНИ ПАЗЕ НА ПРУЖНЕ ПРЕЛАЗЕ“

У сриједу, 28.04.2021. године, у просторијама СО одржан је састанак учесника кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“. Овом састанку, испред руководства општине, присустовали су начелник Општине Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Денис Стевановић, замјеник начелника Милош Гарић, потпредсједник СО Небојша Кајганић, начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Бранко Вуковић. Састанку су присустовали и представници сљедећих институција и предузећа: Министарство саобраћаја и веза РС, Инспекторат Републике Српске, Жељезнице Републике Српске, ЈП „Путеви Републике Српске“, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез РС.

                                      

Као што назив кампање говори, у општини Станари разговарало на тему безбиједности саобраћаја приликом преласка пружних прелаза. На подручју општине налази се шест путних прелаза. Званичан податак говори да је стање ниво обезбјеђења путних прелаза на подручју општине висок, тј. да је више (тачније три) прелаза са највишим нивоом осигурања.

                                        

У блиској будућност, у склопу сарадње, радиће се на још бољој превенцији, односно, реализацији већег степена осигурања и безбиједности, како за учеснике друмског тако и за учеснике жељезничког саобраћаја. У сарадњи са Министарством унутрашњих послова РС постављена је надзорна камера на пружном прелазу Љеб, која врши надзор ка полубраницима који осигуравају овај пружни прелаз.

                                         

Представници присутних институција и предузећа договорили су кораке којима ће се грађанство едуковати и боље упознати са већ устаљеном праксом обавјештавања кроз рекламне материјале, едукације и радионице. Циљ ове кампање је спрјечавање евентуалних незгода са било којим исходом.

                                          

Back To Top