skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

KAMPANJA „OPREZNI PAZE NA PRUŽNE PRELAZE“

U srijedu, 28.04.2021. godine, u prostorijama SO održan je sastanak učesnika kampanje „Oprezni paze na pružne prelaze“. Ovom sastanku, ispred rukovodstva opštine, prisustovali su načelnik Opštine Radojica Ćelić, predsjednik Skupštine opštine Denis Stevanović, zamjenik načelnika Miloš Garić, potpredsjednik SO Nebojša Kajganić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Branko Vuković. Sastanku su prisustovali i predstavnici sljedećih institucija i preduzeća: Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Inspektorat Republike Srpske, Željeznice Republike Srpske, JP „Putevi Republike Srpske“, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez RS.

                                      

Kao što naziv kampanje govori, u opštini Stanari razgovaralo na temu bezbijednosti saobraćaja prilikom prelaska pružnih prelaza. Na području opštine nalazi se šest putnih prelaza. Zvaničan podatak govori da je stanje nivo obezbjeđenja putnih prelaza na području opštine visok, tj. da je više (tačnije tri) prelaza sa najvišim nivoom osiguranja.

                                        

U bliskoj budućnost, u sklopu saradnje, radiće se na još boljoj prevenciji, odnosno, realizaciji većeg stepena osiguranja i bezbijednosti, kako za učesnike drumskog tako i za učesnike željezničkog saobraćaja. U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS postavljena je nadzorna kamera na pružnom prelazu Ljeb, koja vrši nadzor ka polubranicima koji osiguravaju ovaj pružni prelaz.

                                         

Predstavnici prisutnih institucija i preduzeća dogovorili su korake kojima će se građanstvo edukovati i bolje upoznati sa već ustaljenom praksom obavještavanja kroz reklamne materijale, edukacije i radionice. Cilj ove kampanje je sprječavanje eventualnih nezgoda sa bilo kojim ishodom.

                                          

Back To Top