skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

КОРИСНИЦИ ПРОЈЕКТА „ИНТЕГРИСАНА СОЦИО-ЕКОНОМСКА ПОДРШКА ЖРТВАМА МИНА“ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ „WORLD VISION“

Данас је у просторијама општине Станари, извршено потписивање уговора између представника Организације „World Vision“ и два корисника Пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ“ , док су испред Општинске управе присуствовали начелник Одјељења за општу управу, Радојица Ћелић, службеник за борачко-инвалидску заштиту, као и службеник Одјељења за привреду и финансије.

Општина Станари је једна од 11 општина у којима се спроводи имплементација Пројекта, кроз побољшање вјештина у управљању малим бизнисом, набавку опреме, те стручно-техничку подршку у развоју бизниса корисника Пројекта. Свеукупни циљ пројекта је допринос социо-економском развоју минама угрожених подручја, кроз одрживу социо-економску интеграцију жртава мина у БиХ.

Укупна вриједност пројекта је 388.830 еура, а финансирају га Европска унија у износу од 90 посто и „World Vision“ и угрожене општине у износу од 10 посто.

Трајање наведеног Пројекта је двије године (01.08.2017-31.07.2019), а партнер овог Пројекта је Организација ампутираца „УДАС“ Републике Српске.

Back To Top