skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

NAČELNIK OPŠTINE DODIJELIO STIPENDIJE ZA 50 STUDENATA

Načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, potpisao je ugovore sa studentima visokoškolskih ustanova, korisnicima stipendija za 2019/2020. godinu. Na osnovu Javnog poziva za dodelu stipendija pravo na ovaj vid pomoći ostvarilo je 50 studenata. Mjesečni iznos studentskih stipendija predviđen je Pravilnikom o kriterijumima za dodjelu studentskih i đačkih stipendija, kojim se, osim iznosa, utvrđuju uslovi i način dodjeljivanja stipendija studentima prvog i drugog ciklusa koji se školuju na visokoškolskim ustanovama.

Načelnik opštine istakao je da se radi o redovnim studentima koji su ostvarili pravo na stipendije, za šta je iz budžeta opštine Stanari izdvojeno oko 58 000 KM. Načelnik je naglasio da su vrata opštine Stanari svima otvorena te da će se organizovati i nefomalna druženja da bi dodatno unaprijedila komunikacija sa studentima.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Skupštine, Ostoja Stevanović, zamjenik načelnika, Denis Stevanović te v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Danijela Gavrić.

Back To Top