skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО У ЈЗУ ДОМ ЗДРАВЉА СТАНАРИ

Након потписивања Грант уговора, данас је ЈЗУ Дом здравља Станари посјетио амбасадор Јапана у Босни и Херцеговини, Масами Кинефуцхи са сарадницима. Захваљујући бесповратним средствима у износу од 71.586 еура набављено је ново возило марке „Toyota“ које је опремљено боцом са кисеоником, дефибрилатором, пацијент монитором, преносним екг-ом, аспиратором, спиналном даском, носилима, и осталом пратећом опремом. Општина је сносила износ вриједности ПДВ-а за ово возило.

Начелник Општине, Радојица Ћелић и директор ЈЗУ Дом здравља Станари, Славен Јеринић заједноса сарадницима и медицинским особљем дочекали су амбасадора и његову делегацију. Потом су одржали краћи састанак око битних информација везаних за општину, реализованих, тренутних и будућих пројеката за побољшање услова живота становника општине.

Директор Дома здравља Станари, Славен Јеринић изјавио је да тренутно имају четири возила у служби хитне медицинске помоћи, од којих су три возила новије генерације. Ново возило ће умногоме помоћи пацијентима општине Станари.

„Амбасада Јапана је урадила велику ствар за нашу општину донацијом возила хитне помоћи што ће значајно унаприједити систем здравствене заштите за наше пацијенте односно грађане општине Станари. Морам да кажем да овим возилом ће бити знатно унапријеђена та здравствена заштита, гдје сваког пацијента односно оне пацијенте које треба довести од мјеста пребивалишта до дома здравља или од дома здравља до болнице то много значи“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Back To Top