skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

NOVO SANITETSKO VOZILO U JZU DOM ZDRAVLJA STANARI

Nakon potpisivanja Grant ugovora, danas je JZU Dom zdravlja Stanari posjetio ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, Masami Kinefuchi sa saradnicima. Zahvaljujući bespovratnim sredstvima u iznosu od 71.586 eura nabavljeno je novo vozilo marke „Toyota“ koje je opremljeno bocom sa kiseonikom, defibrilatorom, pacijent monitorom, prenosnim ekg-om, aspiratorom, spinalnom daskom, nosilima, i ostalom pratećom opremom. Opština je snosila iznos vrijednosti PDV-a za ovo vozilo.

Načelnik Opštine, Radojica Ćelić i direktor JZU Dom zdravlja Stanari, Slaven Jerinić zajednosa saradnicima i medicinskim osobljem dočekali su ambasadora i njegovu delegaciju. Potom su održali kraći sastanak oko bitnih informacija vezanih za opštinu, realizovanih, trenutnih i budućih projekata za poboljšanje uslova života stanovnika opštine.

Direktor Doma zdravlja Stanari, Slaven Jerinić izjavio je da trenutno imaju četiri vozila u službi hitne medicinske pomoći, od kojih su tri vozila novije generacije. Novo vozilo će umnogome pomoći pacijentima opštine Stanari.

„Ambasada Japana je uradila veliku stvar za našu opštinu donacijom vozila hitne pomoći što će značajno unaprijediti sistem zdravstvene zaštite za naše pacijente odnosno građane opštine Stanari. Moram da kažem da ovim vozilom će biti znatno unaprijeđena ta zdravstvena zaštita, gdje svakog pacijenta odnosno one pacijente koje treba dovesti od mjesta prebivališta do doma zdravlja ili od doma zdravlja do bolnice to mnogo znači“, izjavio je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

Back To Top