skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ У ВЕЗИ ТРЕНУТНИХ ПРОБЛЕМА СА ВОДОСНАБДИЈЕВАЊЕМ

Обавјештавају се корисници водоводне мреже у Станарима, да због радова и преласка на нову водоводну мрежу, а усљед великих губитака на постојећој – старој водоводној мрежи ће бити редукције у периодима како слиједи:

  • од 22.00 до 05.30 часова,
  • од 07.30 до 14.30 часова,
  • од 17.30 до 19.30 часова.

На старој водоводној мрежи запажени су огромни губици воде, а до преласка на нову водоводну мрежу потребно је од постојећих преко 500 прикључака, извршити прикључење још око 200 прикључака на нови водоводни систем што ће бити извршено у року до мјесец дана.

С тим у вези, корисници којима су уграђени нови шахтови, потребно је да изврше прикључење на исте у што краћем року, како би се стари водоводни систем стављао ван функције по секторима. На овај начин прикључењем свих нових прикључака доћи ће до нормализације водоводног система и неће бити редукција воде.

Информације ради, на основу броја корисника и прорачуна дотока воде из главног резервоара за постојећих 500 корисника водоводне мреже у Станарима потребан је капацитет од 2л/сек, а постојећа пумпа у новом бунару даје капацитет од 5л/сек, што значи да капацитет воде није упитан него су тренутни проблеми на старој водоводној мрежи због чега ће редукције трајати до преласка свих постојећих корисника на нови водоводни систем.

Замољавамо суграђане за стрпљење и разумијевање до завршетка радова. Све додатне информације по овом питању биће благовремено објављене.

Back To Top