skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Општина Станари обиљежила је и прославила 9. септембар – Дан општине Станари. Том приликом, у сали Центра за културу одржана је свечана сједница Скупштине општине Станари на којој су додијељена општинска признања. Ове године, заслужним грађанима општине Станари додијељене су похвале и похвале са новчаном наградом од 500 КМ.

Похвале са новчаном наградом од 500 КМ додијељене су:

  • Дејану Ђурђићу, припаднику Министарства унутрашњих послова Републике Српске запосленом у Полицијској станици Станари, за храброст и одважност у спасавању људи и имовине,
  • Александру Тодорићу, за постигнуте изузетне резултате у току школовања у ОШ „Десанка Максимовић“ Станари,
  • Саши Стевановићу, за несебичан и хуман рад у Организацији Црвеног крста у Станарима,
  • Миленку Петковићу, медицинском техничару, запосленом у Дому здравља Станари, за хуман и примјеран рад у обласи здравства,
  • Дајану Симићу, студенту треће године медицине, за постигнуте изузетне резултате током студирања,
  • Горану Баћићу, за заслуге у развоју спорта,
  • Михајлу Гаврићу, предсједнику УПП „Пољопривредник“ Станари, за значајне резултате и залагање од интереса за општину и ширу заједницу.

За посебан допринос у развоју општине Станари похвале су додијељене Горану Ковачевићу, самосталном предузетнику, Мирославу Којадиновићу, привреднику и хуманисти који се несебично одазвао акцији прикупљања средстава за уџбенике за ученике из породица у којима су оба родитеља незапослена. За ту намјену господин Којадиновић донирао је 5 000 КМ и тиме обезбиједио дио средстава за набавку уџбеника. Похвала је додијељена и директору Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Срђан Тодоровићу који већ неколико година реализује пројекте на подручју општине Станари чија је вриједност, кроз финансирање или суфинансирање, око милион марака. Од значајнијих активности је суфинансирање набавке камиона за одвоз смећа у вриједности 110 000 КМ, као и реконструкција школе у Остружњи Доњој, која је у току, у вриједности 306 000 КМ.

Начелник је грађанима честитао Дан општине Станари, уз жеље да наша локална заједница и даље корача путем напретка и развоја.

„Треба истаћи да смо у протеклу годину дана много радили на унапређењу општине Станари и побољшању квалитета живота. Настојимо да се прилагодимо потребама сваког становника наше локалне заједнице, те смо у складу са тим у протеклој години реализовали низ пројеката, као што је завршетак изградње Равне цесте, уређење и легализација Пословне зоне „Термоелектрана“, почетак изградње новог објекта дома здравља, отварање ЈУ Народна библиотека Станари, изградња ватрогасних гаража, почетак изградње водовода, експропријација замљишта за потребе изградње новог административног центра, стамбено збињавање, али и модернизацију путне инфраструктуре, издвајање за борачку популацију, социјалне категорије, новорођенчад и низ других активности од значаја за општину. Нарочито ми је драго што могу да кажем да у нас у наредном периоду очекује и отварање нових производних погона од стране домаћих и страних инвеститора. Зато, са великим задовољством, али и одговорношћу, нашим суграђанима могу да обећам нова радна мјеста и боље услове за живот“, изјавио је начелник Општине Радојица Ћелић.

Предјседник СО Станари Денис Стевановић нагласио је да је задовољан и поносан развојним путем којим корача општина Станари те навео да жели да вјерује да ће у будућем периоду доћи до још бољег и бржег развоја наше локалне заједнице. Данашњој свечаној сједници присуствовао је министар енергетике и рударства Петар Ђокић, посланик у парламентарној Скупштини БиХ Ненад Стевандић, делегат у Вијећу народа БиХ, Јасна Лукић, директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Срђан Тодоровић, конзул у Конзулату Р. Србије у Бањој Луци Весна Маринковић, градоначелници и начелници, свештенство, одборници, као и директори јавних установа и предузећа.

Back To Top