skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OBILJEŽEN DAN OPŠTINE STANARI

Opština Stanari obilježila je i proslavila 9. septembar – Dan opštine Stanari. Tom prilikom, u sali Centra za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine opštine Stanari na kojoj su dodijeljena opštinska priznanja. Ove godine, zaslužnim građanima opštine Stanari dodijeljene su pohvale i pohvale sa novčanom nagradom od 500 KM.

Pohvale sa novčanom nagradom od 500 KM dodijeljene su:

  • Dejanu Đurđiću, pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zaposlenom u Policijskoj stanici Stanari, za hrabrost i odvažnost u spasavanju ljudi i imovine,
  • Aleksandru Todoriću, za postignute izuzetne rezultate u toku školovanja u OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari,
  • Saši Stevanoviću, za nesebičan i human rad u Organizaciji Crvenog krsta u Stanarima,
  • Milenku Petkoviću, medicinskom tehničaru, zaposlenom u Domu zdravlja Stanari, za human i primjeran rad u oblasi zdravstva,
  • Dajanu Simiću, studentu treće godine medicine, za postignute izuzetne rezultate tokom studiranja,
  • Goranu Baćiću, za zasluge u razvoju sporta,
  • Mihajlu Gavriću, predsjedniku UPP „Poljoprivrednik“ Stanari, za značajne rezultate i zalaganje od interesa za opštinu i širu zajednicu.

Za poseban doprinos u razvoju opštine Stanari pohvale su dodijeljene Goranu Kovačeviću, samostalnom preduzetniku, Miroslavu Kojadinoviću, privredniku i humanisti koji se nesebično odazvao akciji prikupljanja sredstava za udžbenike za učenike iz porodica u kojima su oba roditelja nezaposlena. Za tu namjenu gospodin Kojadinović donirao je 5 000 KM i time obezbijedio dio sredstava za nabavku udžbenika. Pohvala je dodijeljena i direktoru Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srđan Todoroviću koji već nekoliko godina realizuje projekte na području opštine Stanari čija je vrijednost, kroz finansiranje ili sufinansiranje, oko milion maraka. Od značajnijih aktivnosti je sufinansiranje nabavke kamiona za odvoz smeća u vrijednosti 110 000 KM, kao i rekonstrukcija škole u Ostružnji Donjoj, koja je u toku, u vrijednosti 306 000 KM.

Načelnik je građanima čestitao Dan opštine Stanari, uz želje da naša lokalna zajednica i dalje korača putem napretka i razvoja.

„Treba istaći da smo u proteklu godinu dana mnogo radili na unapređenju opštine Stanari i poboljšanju kvaliteta života. Nastojimo da se prilagodimo potrebama svakog stanovnika naše lokalne zajednice, te smo u skladu sa tim u protekloj godini realizovali niz projekata, kao što je završetak izgradnje Ravne ceste, uređenje i legalizacija Poslovne zone „Termoelektrana“, početak izgradnje novog objekta doma zdravlja, otvaranje JU Narodna biblioteka Stanari, izgradnja vatrogasnih garaža, početak izgradnje vodovoda, eksproprijacija zamljišta za potrebe izgradnje novog administrativnog centra, stambeno zbinjavanje, ali i modernizaciju putne infrastrukture, izdvajanje za boračku populaciju, socijalne kategorije, novorođenčad i niz drugih aktivnosti od značaja za opštinu. Naročito mi je drago što mogu da kažem da u nas u narednom periodu očekuje i otvaranje novih proizvodnih pogona od strane domaćih i stranih investitora. Zato, sa velikim zadovoljstvom, ali i odgovornošću, našim sugrađanima mogu da obećam nova radna mjesta i bolje uslove za život“, izjavio je načelnik Opštine Radojica Ćelić.

Predjsednik SO Stanari Denis Stevanović naglasio je da je zadovoljan i ponosan razvojnim putem kojim korača opština Stanari te naveo da želi da vjeruje da će u budućem periodu doći do još boljeg i bržeg razvoja naše lokalne zajednice. Današnjoj svečanoj sjednici prisustvovao je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, poslanik u parlamentarnoj Skupštini BiH Nenad Stevandić, delegat u Vijeću naroda BiH, Jasna Lukić, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srđan Todorović, konzul u Konzulatu R. Srbije u Banjoj Luci Vesna Marinković, gradonačelnici i načelnici, sveštenstvo, odbornici, kao i direktori javnih ustanova i preduzeća.

Back To Top