skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБНОВЉЕНО ПОДРУЧНО ОДЈЕЉЕЊЕ У ОСТРУЖЊИ ДОЊОЈ

Поводом  завршетка радова на реновирању ПО Основне школе „Десанка Максимовић“ у Остружњи Доњој уприличен је свечани пријем за начелника Општине господина Радојицу Ћелића, предсједника Скупштине господина Дениса Стевановића и директора Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС господина Срђана Тодоровића.

„Као бивши ученик ове школе желим рећи да сам изузетно задовољан што је извршена реконстукција и желим нагласити да је ово појединачно највећа инвестиција у Остружњи Доњој откад постоји општина Станари. Такође, желим да кажем да сам, као предсједник Скупштине, изузетно задовољан сарадњом са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност и да се та сарадња огледа кроз низ пројеката који су реализовани у претходном периоду самостално или у сарадњи са Општином Станари“, изјавио је предсједник Скупштине, господин Денис Стевановић.

„Завршетком овог пројекта завршена је реконструкција свих школа и подручних одјељења на подручју општине Станари. Сматрам да је то одлична вијест, како за ученике тако и за наставни кадар. Поред школског сектора, комплетирани су радови и на здравственом сектору, а тренутно се бавимо пројектом водоснабдијевања, реконструкцијом мостова  и другим битним инвестицијама за нашу локалну заједницу. Велика је ствар да је ова власт, са мном на челу, преко разноразних субјеката, реализовала велике инвестиције у општину Станаре, као што је ова, а све у циљу побољшања животног стандарда становника наше локалне заједнице. Овим путем желим да се захвалим директору Фонда за заштиту животне средине и надам се да ће се овакви пројекти реализовати и у будућности“, нагласио је начелник Општине Радојица Ћелић.

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС, господин Срђан Тодоровић нагласио је да је ово један у низу пројеката који је реализован у сарадњи са Општином Станари вриједности преко 300 000 КМ. Тодоровић је навео да су средства за реконструкцију овог подручног одјељења обезбијеђена из Зеленог климатског фонда, међународног донатора и из средстава Фонда. Истакао је да су реализацијом овог пројекта омогућени добри услови дјеци која похађају ово подручно одјељење те да је пројекат реализован на иницијативу начелника Општине и предсједника СО Станари.

Директор ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, господин Александар Ристић навео је да ПО похађа 14 ученика те се захвалио директору Фонда, као и начелнику и предсједнику Скупштине на несебичној помоћи овом подручном одјељењу.   

У току реконструкције извршена је замјена крова и кровне конструкције, израђена је изолација таванског простора, постављена је нова фасада са изолацијом, замијењена је унутрашња столарија, инсталиран је нови котао на пелет, а очекује се израда глазура и винил подова.

Back To Top