skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OBNOVLJENO PODRUČNO ODJELJENJE U OSTRUŽNJI DONJOJ

Povodom  završetka radova na renoviranju PO Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Ostružnji Donjoj upriličen je svečani prijem za načelnika Opštine gospodina Radojicu Ćelića, predsjednika Skupštine gospodina Denisa Stevanovića i direktora Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS gospodina Srđana Todorovića.

„Kao bivši učenik ove škole želim reći da sam izuzetno zadovoljan što je izvršena rekonstukcija i želim naglasiti da je ovo pojedinačno najveća investicija u Ostružnji Donjoj otkad postoji opština Stanari. Takođe, želim da kažem da sam, kao predsjednik Skupštine, izuzetno zadovoljan saradnjom sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i da se ta saradnja ogleda kroz niz projekata koji su realizovani u prethodnom periodu samostalno ili u saradnji sa Opštinom Stanari“, izjavio je predsjednik Skupštine, gospodin Denis Stevanović.

„Završetkom ovog projekta završena je rekonstrukcija svih škola i područnih odjeljenja na području opštine Stanari. Smatram da je to odlična vijest, kako za učenike tako i za nastavni kadar. Pored školskog sektora, kompletirani su radovi i na zdravstvenom sektoru, a trenutno se bavimo projektom vodosnabdijevanja, rekonstrukcijom mostova  i drugim bitnim investicijama za našu lokalnu zajednicu. Velika je stvar da je ova vlast, sa mnom na čelu, preko raznoraznih subjekata, realizovala velike investicije u opštinu Stanare, kao što je ova, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda stanovnika naše lokalne zajednice. Ovim putem želim da se zahvalim direktoru Fonda za zaštitu životne sredine i nadam se da će se ovakvi projekti realizovati i u budućnosti“, naglasio je načelnik Opštine Radojica Ćelić.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, gospodin Srđan Todorović naglasio je da je ovo jedan u nizu projekata koji je realizovan u saradnji sa Opštinom Stanari vrijednosti preko 300 000 KM. Todorović je naveo da su sredstva za rekonstrukciju ovog područnog odjeljenja obezbijeđena iz Zelenog klimatskog fonda, međunarodnog donatora i iz sredstava Fonda. Istakao je da su realizacijom ovog projekta omogućeni dobri uslovi djeci koja pohađaju ovo područno odjeljenje te da je projekat realizovan na inicijativu načelnika Opštine i predsjednika SO Stanari.

Direktor OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari, gospodin Aleksandar Ristić naveo je da PO pohađa 14 učenika te se zahvalio direktoru Fonda, kao i načelniku i predsjedniku Skupštine na nesebičnoj pomoći ovom područnom odjeljenju.   

U toku rekonstrukcije izvršena je zamjena krova i krovne konstrukcije, izrađena je izolacija tavanskog prostora, postavljena je nova fasada sa izolacijom, zamijenjena je unutrašnja stolarija, instaliran je novi kotao na pelet, a očekuje se izrada glazura i vinil podova.

Back To Top