skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН ДРУГИ „СТАНАРСКИ РАЖЊОБОЈ“

Јавна установа Спортско-туристичка организација општине Станари у суботу 06.11.2021. године, на платоу пијаце у Станарима одржала је манифестацију под називом „Станарски ражњобој“, по други пут. Првенствени циљ ове манифестације био је дружење становника наше регије, а упоредо с тим и такмичење у припреми печене прасетине. Ова занимљива манифестација попримила је међународни карактер јер је поред екипа са подручја општине Станари и сусједних општина, учешће на овом догађају заузела екипа из Србије под називом „Чиче са Фрушке горе“.

У такмичарском дијелу учествовало је укупно 8 екипа које су свака на свој начин припремале печену прасетину. Такмичарска комисија имала је задатак да направи једну свеобухватну оцјену печења, а бодовао се квалитет и укус печеног меса, атмосфера у екипама за вријеме припреме печења, као и декорација исјеченог меса. Комисија је након дегустације достављених узорака донијела одлуку да је побједник другог „Станарског ражњобоја“ екипа „АРОС“. Другопласирани су били „Чиче са Фрушке горе“, док је треће мјесто заузела екипа МЗ „Остружња Горња“.

Упркос лошијим временским условима, Спортско-туристичка организација општине Станари, као организатор овог догађаја, веома је задовољна посјећеношћу и атмосфери која је владала за вријеме трајања ове манифестације. Посјетиоци су имали прилику да уживају у дружењу уз пригодан музички програм, те да уједно испробају испечено месо.

Јавна установа Спортско-туристичка организација општине Станари се посебно захваљује начелнику општине, господину Радојици Ћелићу и предсједнику Скупштине, господину Денису Стевановићу, који су подржали и остали до самог краја ове манифестације, те наравно осталим гостима, такмичарима и спонзорима.

Надамо се да се видимо и сљедеће године на истом мјесту.

Back To Top