skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN DRUGI „STANARSKI RAŽNJOBOJ“

Javna ustanova Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari u subotu 06.11.2021. godine, na platou pijace u Stanarima održala je manifestaciju pod nazivom „Stanarski ražnjoboj“, po drugi put. Prvenstveni cilj ove manifestacije bio je druženje stanovnika naše regije, a uporedo s tim i takmičenje u pripremi pečene prasetine. Ova zanimljiva manifestacija poprimila je međunarodni karakter jer je pored ekipa sa područja opštine Stanari i susjednih opština, učešće na ovom događaju zauzela ekipa iz Srbije pod nazivom „Čiče sa Fruške gore“.

U takmičarskom dijelu učestvovalo je ukupno 8 ekipa koje su svaka na svoj način pripremale pečenu prasetinu. Takmičarska komisija imala je zadatak da napravi jednu sveobuhvatnu ocjenu pečenja, a bodovao se kvalitet i ukus pečenog mesa, atmosfera u ekipama za vrijeme pripreme pečenja, kao i dekoracija isječenog mesa. Komisija je nakon degustacije dostavljenih uzoraka donijela odluku da je pobjednik drugog „Stanarskog ražnjoboja“ ekipa „AROS“. Drugoplasirani su bili „Čiče sa Fruške gore“, dok je treće mjesto zauzela ekipa MZ „Ostružnja Gornja“.

Uprkos lošijim vremenskim uslovima, Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari, kao organizator ovog događaja, veoma je zadovoljna posjećenošću i atmosferi koja je vladala za vrijeme trajanja ove manifestacije. Posjetioci su imali priliku da uživaju u druženju uz prigodan muzički program, te da ujedno isprobaju ispečeno meso.

Javna ustanova Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari se posebno zahvaljuje načelniku opštine, gospodinu Radojici Ćeliću i predsjedniku Skupštine, gospodinu Denisu Stevanoviću, koji su podržali i ostali do samog kraja ove manifestacije, te naravno ostalim gostima, takmičarima i sponzorima.

Nadamo se da se vidimo i sljedeće godine na istom mjestu.

Back To Top