skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА „ЕЛЕКТРОКРАЈИНЕ“ ИЗ ТЕРЕНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ПРЊАВОР

С циљем рјешавања вишегодишњег проблема снабдијевања електричном енергијом мјесних заједница Митровићи, Брестово, као и дијела Драгаловаца и Осретка, начелник Општине Радојица Ћелић данас је одржао радни састанак са представницима ЗП „Електрокрајина“, Теренска јединица Прњавор. Будући да је процес електрификације на подручју ових мјесних заједница извршен 1968. године те се никада није приступило детаљној реконструкцији електромреже, а да је дошло и до знатног пораста броја потрошача електричне енергије у наведеним мјесним заједницама, долази до учесталих прекида у снабдијевању, што се нарочито дешава приликом временских неприлика, али и самог редовног кориштења електричне енергије.

Овом приликом предочен је елаборат за реконструкцију мреже за мјесну заједницу Брестово, а у наредном периоду урадиће се анализа и елаборат за остале мјесне заједнице. Такође, након празника, заказаће се и наредни састанак са руководством Мјешовитог холдинга „Електропривреда Републике Српске“ Матично предузеће а.д. Требиње и Зависног предузећа „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука на коме ће се разговарати о реконструкцији електропостројења и пратеће опреме, како би се становницима наше локалне заједнице побољшали услови за живот и добра испорука и снабдијевање електричном енергијом.

Из наведеног предузећа састанку су присустовали Борислав Петровић, координатор теренских операција и Горан Нинковић, инжењер техничке подршке. У име Општине Станари састанку је присуствово начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и екологију Бранко Вуковић, директор Јавног комуналног предузећа „Екосфера“ Станари Борис Шљивић и одборници Скупштине општине Гостимир Вукајловић и Синиша Брковић.

Back To Top