skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA „ELEKTROKRAJINE“ IZ TERENSKE JEDINICE PRNJAVOR

S ciljem rješavanja višegodišnjeg problema snabdijevanja električnom energijom mjesnih zajednica Mitrovići, Brestovo, kao i dijela Dragalovaca i Osretka, načelnik Opštine Radojica Ćelić danas je održao radni sastanak sa predstavnicima ZP „Elektrokrajina“, Terenska jedinica Prnjavor. Budući da je proces elektrifikacije na području ovih mjesnih zajednica izvršen 1968. godine te se nikada nije pristupilo detaljnoj rekonstrukciji elektromreže, a da je došlo i do znatnog porasta broja potrošača električne energije u navedenim mjesnim zajednicama, dolazi do učestalih prekida u snabdijevanju, što se naročito dešava prilikom vremenskih neprilika, ali i samog redovnog korištenja električne energije.

Ovom prilikom predočen je elaborat za rekonstrukciju mreže za mjesnu zajednicu Brestovo, a u narednom periodu uradiće se analiza i elaborat za ostale mjesne zajednice. Takođe, nakon praznika, zakazaće se i naredni sastanak sa rukovodstvom Mješovitog holdinga „Elektroprivreda Republike Srpske“ Matično preduzeće a.d. Trebinje i Zavisnog preduzeća „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka na kome će se razgovarati o rekonstrukciji elektropostrojenja i prateće opreme, kako bi se stanovnicima naše lokalne zajednice poboljšali uslovi za život i dobra isporuka i snabdijevanje električnom energijom.

Iz navedenog preduzeća sastanku su prisustovali Borislav Petrović, koordinator terenskih operacija i Goran Ninković, inženjer tehničke podrške. U ime Opštine Stanari sastanku je prisustvovo načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i ekologiju Branko Vuković, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Ekosfera“ Stanari Boris Šljivić i odbornici Skupštine opštine Gostimir Vukajlović i Siniša Brković.

Back To Top