skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ДОБОЈ

Дана 10. октобра 2023. године у кабинету начелника одржан је састанак са представницима ПУ Добој и ПС Станари поводом постављања аналитичких и надзорних камера које ће покрити значајније саобраћајнице наше општине.

Ријеч је о четири „АНРП“ камере намијењене за аутоматско препознавање регистарских ознака на возилима и 11 надзорних камера које ће бити постављене на подручју наше општине. Такође камере могу одмах да евидентирају прекршаје, што се тиче нерегистрованих возила, исто тако камере имају могућност и евидентирања прекршаја некориштења сигурносног појаса. Ми те прекршаје нигдје не евидентирамо због обима посла, исто тако камере могу да снимају у току ноћи, па те податке можемо да користимо за сузбијање криминала на подручју читаве регије, истакао је начелник Полицијске управе Добој, господин Слободан Радинковић.

Важности очувања безбједности и сигурности наших грађана, посебно дјеце, али и учесника у саобраћају је наша дужност а и обавеза. За реализацију овог пројекта у сарадњи са МУП Републике Српске издвојили смо 90 000 КМ сврштавши се међу општине и градове који су на овај начин унаприједили безбједност грађана и имовине, изјавио је начелник општине, господин Радојица Ћелић.

Back To Top