skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА „ВОДА СРПСКЕ“ И РУКОВОДСТВОМ ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

Начелник Општине Станари Радојица Ћелић данас је одржао састанак са руководством Општине Прњавор и представницима ЈУ „Воде Српске“. Тема састанка била је санација моста на ријеци Укрини који повезује општину Станаре са општином Прњавор.

„У ранијем договору са Општином Прњавор договорили смо реализацију овог пројекта, гдје је Општина Прњавор већ покренула одређене радње како би могли одлучити да ли ће мост на ријеци Укрини бити реконструисан или изграђен наново.Реконструкција моста би требала коштати око 250 000 КМ, а претпостављамо да би сама изградња коштала и до 3 пута више. Када добијемо мишљење стручног пројектанта одлучићемо у којем смјеру ће ићи реализација овог пројекта. Приједлог је да општина Станари, Прњавор и ЈУ „Воде Српске“ учествују подједнако, са по 1/3 финансијских средстава које ће бити утрошена на изградњу или реконструкцију овог моста“, изјавио је начелник Општине Станари Радојица Ћелић.

Мост који се налази између мјесних заједница Брестово и Штрпци оштећен је за саобраћај те би реализација овог пројекта била од великог значаја, не само за мјештане ове двије мјесне заједнцие, већ и за друга, околна села.  

У име Општине Станари састанку су присуствовали и замјеник начелника, Милош Гарић, предсједник Скупштине Денис Стевановић, начелник Одјељења за привреду и финансије Љубиша Станковић и начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Бранко Вуковић. У име Општине Прњавор састанку су присуствовали замјеник начелника Славиша Миланковић и в.д. начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове и инвестиције Далибор Прерадовић, док је у име ЈУ „Воде Српске“ састанку присуствовала Виолета Јанковић.

Back To Top