skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA „VODA SRPSKE“ I RUKOVODSTVOM OPŠTINE PRNJAVOR

Načelnik Opštine Stanari Radojica Ćelić danas je održao sastanak sa rukovodstvom Opštine Prnjavor i predstavnicima JU „Vode Srpske“. Tema sastanka bila je sanacija mosta na rijeci Ukrini koji povezuje opštinu Stanare sa opštinom Prnjavor.

„U ranijem dogovoru sa Opštinom Prnjavor dogovorili smo realizaciju ovog projekta, gdje je Opština Prnjavor već pokrenula određene radnje kako bi mogli odlučiti da li će most na rijeci Ukrini biti rekonstruisan ili izgrađen nanovo.Rekonstrukcija mosta bi trebala koštati oko 250 000 KM, a pretpostavljamo da bi sama izgradnja koštala i do 3 puta više. Kada dobijemo mišljenje stručnog projektanta odlučićemo u kojem smjeru će ići realizacija ovog projekta. Prijedlog je da opština Stanari, Prnjavor i JU „Vode Srpske“ učestvuju podjednako, sa po 1/3 finansijskih sredstava koje će biti utrošena na izgradnju ili rekonstrukciju ovog mosta“, izjavio je načelnik Opštine Stanari Radojica Ćelić.

Most koji se nalazi između mjesnih zajednica Brestovo i Štrpci oštećen je za saobraćaj te bi realizacija ovog projekta bila od velikog značaja, ne samo za mještane ove dvije mjesne zajedncie, već i za druga, okolna sela.  

U ime Opštine Stanari sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika, Miloš Garić, predsjednik Skupštine Denis Stevanović, načelnik Odjeljenja za privredu i finansije Ljubiša Stanković i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Branko Vuković. U ime Opštine Prnjavor sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Slaviša Milanković i v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije Dalibor Preradović, dok je u ime JU „Vode Srpske“ sastanku prisustvovala Violeta Janković.

Back To Top