skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК СА УДРУЖЕЊЕМ ГРАЂАНА „БУДУЋНОСТ“ МОДРИЧА

Представници Општинске управе, ЈУ Центар за социјални рад Станари и Удружења грађана „Будућност“ из Модриче, у просторијама Општинске управе разговарали су о стању права жена жртава родно заснованог насиља на подручју општине Станари.

Овом приликом размијењена су мишљења, али и информације о постојању општих и специјализованих сервиса доступних женама и женама жртвама насиља, као и донесеним одлукама које се односе на постојање проширених права. Заједнички став учесника састанка је да се у наредном периоду треба посветити значајна пажња изради и потписивању протокола о сарадњи надлежних субјеката заштите на подручју општине Станари уз формирање групе за координацију и сарадњу, а што је у складу са новим измјенама Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске. У том смислу договорени су кључни кораци заједничке сарадње за наредни период.

Удружење грађана „Будућност“ Модрича реализује активности пројекта „Развој политика у граду Добоју и општини Станари којим се стварају претпоставке за ефикаснију подршку жртвама родно заснованог насиља“, а чији је циљ осигурање ефикасније рехабилитације и реинтеграције жртава родно заснованог насиља од стране институција – субјеката заштите, кроз развој политика и стандарда за унапређење положаја жртава родно заснованог насиља. Поред тога, УГ „Будућност“ Модрича реализује посебну мјеру подршке – Сигурна кућа за смјештај жена и дјеце жртава насиља у породици.

Back To Top