skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 13. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина Општине Станари данас је одржала 13. редовну сједницу на којој је разматрано 19 тачака Дневног реда. Присутно је било 12 одборника, док је оправдано одустно било 5 одборника.

На данашњој сједници усвојен је План капиталних улагања за период од 2022. до 2024. године којим се дефинише низ пројеката који су планирани за наведени временски период, с циљем побољшања и изградње инфраструктуре, привредног амбијента, друштвеног стандарда, као и заштите и одржавања животне средине. Планом су обухваћена 32 пројекта који су распоређени у области: привреда, комунална инфраструктура, саобраћајна инфраструктура, култура и туризам, образовање, спорт, заштита животне средине и енергетска ефикасност, здравство, друштвени садржаји и остали пројекти. Скупштина Општине Станари усвојила је Извјештај о извршењу буџета Општине Станари за период од 01.01. до 31.12.2021. године који представља извјештај о извршењу буџетских средстава и буџетских издатака за период јануар-децембар 2021. године у односу на План буџета за 2021. годину. Одборници СО Станари једногласно су усвојили Извјештај о реализацији Програма заједничке комуналне потрошње за 2021, као и Програм заједничке комуналне потрошње за 2022. годину.  Скупштина Општине Станари данас је усвојила и Одлуку о задуживању Општине Станари за финансирање капиталних инвестиција-изградњу водовода и изградњу тржнице.

„Желим да кажем да сам, као предсједник Скупштине, срећан јер су данашње тачке дневног реда изазвале велики број дискусија и реплика, а да је све протекло у једној фер и коректној атмосфери. Оно што се треба издвојити је План капиталних инвестиција који представља улагање од скоро 20 милиона на подручју општине Станари, широм наших мјесних заједница. Неки од важнијих пројеката су изградња водовода и новог објекта Дома здравља. Такође, усвојен је и Извјештај о раду ЈКП „Екосфера“ Станари“, истакао је предсједник Скупштине, господин Денис Стевановић.

„Данас је разматрано 19 тачака Дневног реда, а међу њима, по мом мишљењу најважнија је била Извјештај о извршењу буџета за прошлу годину, као и План капиталних улагања Општине Станари за период 2022-2024. година. Оно што је важно је да су Планом капиталних улагања дефинисане развојне политике општине и самим тим започиње се са пројектима. За који дан ће бити започета изградња новог објекта Дома здравља Станари, а затим ће кренути изградња водоводног система за територију општине Станари која ће се одвијати у три фазе. У току је експропријација земљишта за изградњу зграде административног центра, центра за социјални рад и библиотеке и припремна документација за изградњу тржнице у Станарима. Поред тога, Планом је обухваћена и реконструкција мостова у МЗ Осредак и Брестово, адаптација амбуланте у Церовици и Драгаловцима, као и низ других инвестиција приказаних у Плану. Дакле, Скупштина је усвојила овај План и сада је на извршној власти да реализује наведене пројекте.

Што се тиче Извјештаја о извршењу буџета Општине за 2021. годину могу да кажем да је прецизан и добро урађен поштујући све стандарде и процедуре које су прописане законом, а то говори да је Општинска управа на једном завидном нивоу и да функционише у пуном капацитету “, изјавио је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

Back To Top