skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA 13. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STANARI

Skupština Opštine Stanari danas je održala 13. redovnu sjednicu na kojoj je razmatrano 19 tačaka Dnevnog reda. Prisutno je bilo 12 odbornika, dok je opravdano odustno bilo 5 odbornika.

Na današnjoj sjednici usvojen je Plan kapitalnih ulaganja za period od 2022. do 2024. godine kojim se definiše niz projekata koji su planirani za navedeni vremenski period, s ciljem poboljšanja i izgradnje infrastrukture, privrednog ambijenta, društvenog standarda, kao i zaštite i održavanja životne sredine. Planom su obuhvaćena 32 projekta koji su raspoređeni u oblasti: privreda, komunalna infrastruktura, saobraćajna infrastruktura, kultura i turizam, obrazovanje, sport, zaštita životne sredine i energetska efikasnost, zdravstvo, društveni sadržaji i ostali projekti. Skupština Opštine Stanari usvojila je Izvještaj o izvršenju budžeta Opštine Stanari za period od 01.01. do 31.12.2021. godine koji predstavlja izvještaj o izvršenju budžetskih sredstava i budžetskih izdataka za period januar-decembar 2021. godine u odnosu na Plan budžeta za 2021. godinu. Odbornici SO Stanari jednoglasno su usvojili Izvještaj o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2021, kao i Program zajedničke komunalne potrošnje za 2022. godinu.  Skupština Opštine Stanari danas je usvojila i Odluku o zaduživanju Opštine Stanari za finansiranje kapitalnih investicija-izgradnju vodovoda i izgradnju tržnice.

„Želim da kažem da sam, kao predsjednik Skupštine, srećan jer su današnje tačke dnevnog reda izazvale veliki broj diskusija i replika, a da je sve proteklo u jednoj fer i korektnoj atmosferi. Ono što se treba izdvojiti je Plan kapitalnih investicija koji predstavlja ulaganje od skoro 20 miliona na području opštine Stanari, širom naših mjesnih zajednica. Neki od važnijih projekata su izgradnja vodovoda i novog objekta Doma zdravlja. Takođe, usvojen je i Izvještaj o radu JKP „Ekosfera“ Stanari“, istakao je predsjednik Skupštine, gospodin Denis Stevanović.

„Danas je razmatrano 19 tačaka Dnevnog reda, a među njima, po mom mišljenju najvažnija je bila Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, kao i Plan kapitalnih ulaganja Opštine Stanari za period 2022-2024. godina. Ono što je važno je da su Planom kapitalnih ulaganja definisane razvojne politike opštine i samim tim započinje se sa projektima. Za koji dan će biti započeta izgradnja novog objekta Doma zdravlja Stanari, a zatim će krenuti izgradnja vodovodnog sistema za teritoriju opštine Stanari koja će se odvijati u tri faze. U toku je eksproprijacija zemljišta za izgradnju zgrade administrativnog centra, centra za socijalni rad i biblioteke i pripremna dokumentacija za izgradnju tržnice u Stanarima. Pored toga, Planom je obuhvaćena i rekonstrukcija mostova u MZ Osredak i Brestovo, adaptacija ambulante u Cerovici i Dragalovcima, kao i niz drugih investicija prikazanih u Planu. Dakle, Skupština je usvojila ovaj Plan i sada je na izvršnoj vlasti da realizuje navedene projekte.

Što se tiče Izvještaja o izvršenju budžeta Opštine za 2021. godinu mogu da kažem da je precizan i dobro urađen poštujući sve standarde i procedure koje su propisane zakonom, a to govori da je Opštinska uprava na jednom zavidnom nivou i da funkcioniše u punom kapacitetu “, izjavio je načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

Back To Top