skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 14. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина Општине Станари данас је одржала 14. редовну сједницу на којој је разматрано 16 тачака Дневног реда. Присутно је било 16 одборника, док је оправдано одсустан био 1 одборник.

На данашњој сједници усвојен је Нацрт ребаланса буџета Општине Станари за 2022. годину који ће у наредном периоду бити упућен у јавну расправу. Одборници Скупштине усвојили су и двије одлуке којима се утврђује општи интерес за рјешавање имовинско-правних односа за излетиште „Јасеник“ у Остружњи Горњој и за гробље у Радњи Доњој, засеок Драганићи. Такође, усвојене су и двије одлуке о куповини земљишта за потребе реализације прве фазе пројекта водоснабдијевања општине Станари, и то куповина земљишта за потребе изградње постројења за повишење притиска (ППП 1) и куповина земљишта за потребе изградње цјевовода за водовод и директног резервоара.

На сједници усвојен је Извјештај о реализацији Плана одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних и некатегорисаних путева за 2021. годину, као и План одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних и некатегорисаних путева за 2022. годину.

„Данас је усвојен Нацрт ребаланса буџета за 2022. годину који тек треба да прође јавну расправу, да би био спреман за сљедећу сједницу. Очекујем значајније измјене од нацрта до приједлога, с обзиром да тек требамо уврстити Одлуку о кредитном задуживању у сам Буџет Општине Станари. Такође, истако бих и остале одлуке које смо усвојили, прије свега План одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних и некатегорисаних путева за 2022. годину, те закључке који се односе на куповину уџбеника за дјецу чији су родитељи у стању социјалне потребе“, изјавио је предсједник Скупштине, господин Денис Стевановић.

„На данашњој сједници предложено је и усвојено 16 тачака Дневног реда. Оно што је битно напоменути је да су усвојене двије одлуке за куповину земљишта за изградњу водовода у Станарима. Водовод је стратешка инвестиција у нашој локалној заједници и чинимо све да у току ове године кренемо са изградњом. Као што смо урадили са почетком изградње објекта Дома здравља, тако ћемо озваничити и почетак радова на изградњи водовода. Напоменуо бих да су усвојене и двије одлуке које су везане за рјешавање имовинско-правних односа гробља у Драганићима и излетишта „Јасеник“, јер да би ми могли улагати неопходно је ријешити имовинско-правне односе. Ми смо дефинисали политику развоја општине Станари и финансијска средства која су нам на располагању настојимо утрошити  у капиталне инвестиције, као што је Дом здравља који финансирамо из властитих средстава, изградњу водовода, пијаце, административног центра и сл. Што се тиче  Плана одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних и некатегорисаних путева желим да кажем да је асфалтирање нешто што ће се дешавати континуирано, сваке године, а не од избора до избора“, истакао је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију, Бранко Вуковић,  нагласио је да је данашња сједница била у знаку овог Одјељења те да је обрађивач већине одлука ово Одјељење.  

Back To Top