skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA 14. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STANARI

Skupština Opštine Stanari danas je održala 14. redovnu sjednicu na kojoj je razmatrano 16 tačaka Dnevnog reda. Prisutno je bilo 16 odbornika, dok je opravdano odsustan bio 1 odbornik.

Na današnjoj sjednici usvojen je Nacrt rebalansa budžeta Opštine Stanari za 2022. godinu koji će u narednom periodu biti upućen u javnu raspravu. Odbornici Skupštine usvojili su i dvije odluke kojima se utvrđuje opšti interes za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izletište „Jasenik“ u Ostružnji Gornjoj i za groblje u Radnji Donjoj, zaseok Draganići. Takođe, usvojene su i dvije odluke o kupovini zemljišta za potrebe realizacije prve faze projekta vodosnabdijevanja opštine Stanari, i to kupovina zemljišta za potrebe izgradnje postrojenja za povišenje pritiska (PPP 1) i kupovina zemljišta za potrebe izgradnje cjevovoda za vodovod i direktnog rezervoara.

Na sjednici usvojen je Izvještaj o realizaciji Plana održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva za 2021. godinu, kao i Plan održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva za 2022. godinu.

„Danas je usvojen Nacrt rebalansa budžeta za 2022. godinu koji tek treba da prođe javnu raspravu, da bi bio spreman za sljedeću sjednicu. Očekujem značajnije izmjene od nacrta do prijedloga, s obzirom da tek trebamo uvrstiti Odluku o kreditnom zaduživanju u sam Budžet Opštine Stanari. Takođe, istako bih i ostale odluke koje smo usvojili, prije svega Plan održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva za 2022. godinu, te zaključke koji se odnose na kupovinu udžbenika za djecu čiji su roditelji u stanju socijalne potrebe“, izjavio je predsjednik Skupštine, gospodin Denis Stevanović.

„Na današnjoj sjednici predloženo je i usvojeno 16 tačaka Dnevnog reda. Ono što je bitno napomenuti je da su usvojene dvije odluke za kupovinu zemljišta za izgradnju vodovoda u Stanarima. Vodovod je strateška investicija u našoj lokalnoj zajednici i činimo sve da u toku ove godine krenemo sa izgradnjom. Kao što smo uradili sa početkom izgradnje objekta Doma zdravlja, tako ćemo ozvaničiti i početak radova na izgradnji vodovoda. Napomenuo bih da su usvojene i dvije odluke koje su vezane za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa groblja u Draganićima i izletišta „Jasenik“, jer da bi mi mogli ulagati neophodno je riješiti imovinsko-pravne odnose. Mi smo definisali politiku razvoja opštine Stanari i finansijska sredstva koja su nam na raspolaganju nastojimo utrošiti  u kapitalne investicije, kao što je Dom zdravlja koji finansiramo iz vlastitih sredstava, izgradnju vodovoda, pijace, administrativnog centra i sl. Što se tiče  Plana održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva želim da kažem da je asfaltiranje nešto što će se dešavati kontinuirano, svake godine, a ne od izbora do izbora“, istakao je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, Branko Vuković,  naglasio je da je današnja sjednica bila u znaku ovog Odjeljenja te da je obrađivač većine odluka ovo Odjeljenje.  

Back To Top