skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 27. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Дана 11.02.2020. године одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине Станари. Одборници су на овој сједници разматрали и усвојили Одлуку о просјечној коначној грађевинској цијени м2 корисне површине стамбеног и пословног простора у 2019. години на подручју општине Станари која износи 572,59 КМ и представља један од основа за обрачун ренете код издавања грађевинске дозволе.

Усвојена је и Одлука о измјени Одлуке о приступању изради Регулационог плана експлоатационих поља „ЕФТ- Рудник и Термоелектрана Станари“, те План утрошка средстава за реализацију посебних  мјера заштите од пожара и Програм заједничке комуналне потрошње за 2020. годину.

Одборници су разматрали и усвојили измену Правилника за додјелу новчане помоћи из буџета Општине Станари, намјењене социјално угроженим грађанима. Потребе за допуном и промјеном овог Правилника произашле су након двије године примјене Правилника. Прихваћена је и молба Јавне здравствене установе болница „Св. А. Лука“ Добој  за донацијом. Одборници су одлучили да општина Станари помогне регионалној болници да купи санитетско возило са 15.000,00 КМ.

У оквиру редовних активности разматран је и усвојен Извјештај о раду Скупштине општине Станари и сталних радних тијела за  2019. годину. Након спроведеног јавног конкурса именован је Одбор за жалбе општине Станари, а досадашњи предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) Љубиша Станковић разрјешен је мјеста предсједника, на његово мјесто именован је досадашњи члан ОИК-а Жељко Кршић.

Back To Top