skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 28. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

 

Скупштина општине Станари одржала је своју 28. редовну сједницу 28.05.2020. године. Одборници су разматрали 29 тачака дневног реда. Ово је прва сједница Скупштине општине од проглашења ванредне ситуације изазване вирусом корона и одржана је уз придржавање мјера препоручених од стране Института за јавно здравство Републике Српске. Одборници су разматрали и усвојили извјештај Штаба за ванредне ситуације и Извјештај о стању у привреди као посљедица пандемије изазване вирусом корона уз закључак да се распише јавни позив за додјелу једнократне новчане помоћи самосталним предузетницима и привредним субјектима који имају посљедице у финансијском пословању  изазваних појавом пандемије корона вируса. Као једна од мјера према привреди због економске ситуације изазване вирусом корона, донесена је Одлука о ослобађању плаћања општинске комуналне таксе за заузимање јавних површина.

Усвојен је и Извјештај о извршењу буџета за 2019. годину,  нацрт Ребаланса буџета за 2020. годину  и Извјештај о раду начелника и Општинске управе за 2019. годину. Усвојени су извјештаји о раду за 2019. годину општинских јавних иституција и предузећа, ОО Црвеног крста, Полицијске станице Станари о стању безбједности на подручју општине, као и извјештај Правобранилаштва. као и Прогама рада ЈУ Центар за социјални рад. Одлучено је да се купи земљиште за потребе изградње фабрике воде и резервоара  и тако настави пројекат водоснабдијевања општине Станари. Усвојен је План одржавања, заштите,  реконструкције и изградње локалних и некатегорисаних путева за 2020. годину, као и нацрт Правилника о суфинансирању куповине или изградње прве стамбене јединице младих брачних парова на подручју општине Станари.

Општинско Одјељење за привреду и финансије у наредних 30 дана организоват ће јавне расправе о нацрту Ребаланска буџета за 2020. годину и нацрту Правилника о суфинансирању куповине или изградње прве стамбене јединице младих брачних парова на подручју општине Станари.

Back To Top