skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA 28. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STANARI

 

Skupština opštine Stanari održala je svoju 28. redovnu sjednicu 28.05.2020. godine. Odbornici su razmatrali 29 tačaka dnevnog reda. Ovo je prva sjednica Skupštine opštine od proglašenja vanredne situacije izazvane virusom korona i održana je uz pridržavanje mjera preporučenih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Odbornici su razmatrali i usvojili izvještaj Štaba za vanredne situacije i Izvještaj o stanju u privredi kao posljedica pandemije izazvane virusom korona uz zaključak da se raspiše javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći samostalnim preduzetnicima i privrednim subjektima koji imaju posljedice u finansijskom poslovanju  izazvanih pojavom pandemije korona virusa. Kao jedna od mjera prema privredi zbog ekonomske situacije izazvane virusom korona, donesena je Odluka o oslobađanju plaćanja opštinske komunalne takse za zauzimanje javnih površina.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju budžeta za 2019. godinu,  nacrt Rebalansa budžeta za 2020. godinu  i Izvještaj o radu načelnika i Opštinske uprave za 2019. godinu. Usvojeni su izvještaji o radu za 2019. godinu opštinskih javnih istitucija i preduzeća, OO Crvenog krsta, Policijske stanice Stanari o stanju bezbjednosti na području opštine, kao i izvještaj Pravobranilaštva. kao i Progama rada JU Centar za socijalni rad. Odlučeno je da se kupi zemljište za potrebe izgradnje fabrike vode i rezervoara  i tako nastavi projekat vodosnabdijevanja opštine Stanari. Usvojen je Plan održavanja, zaštite,  rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva za 2020. godinu, kao i nacrt Pravilnika o sufinansiranju kupovine ili izgradnje prve stambene jedinice mladih bračnih parova na području opštine Stanari.

Opštinsko Odjeljenje za privredu i finansije u narednih 30 dana organizovat će javne rasprave o nacrtu Rebalanska budžeta za 2020. godinu i nacrtu Pravilnika o sufinansiranju kupovine ili izgradnje prve stambene jedinice mladih bračnih parova na području opštine Stanari.

Back To Top