skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 8. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина општине Станари данас је одржала осму редовну сједницу са почетком у 9.00 часова. Сједницом је предсједавао предсједник Скупштине, Денис Стевановић, а присутно је било 16 одборника, од укупно 17. Одсутан је био одборник СНСД-а, Синиша Марић. За данашњу сједницу било је предвиђено 18 тачака Дневног реда.

Након усвајања Дневног реда Скупштина општине Станари констатовала је престанак мандата одборнику Социјалистичке партије, Борису Шљивићу и верификовала мандат Миленку Пејчићу, одборнику Социјалистичке партије Станари.

Након Актуелног часа и усвајања Извода из записника са седме редовне сједнице, одборници су усвојили закључке на Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о усвајању Плана буџета за 2021. годину-Ребаланс, као и Нацрт Одлуке о усвајању Плана буџета општине Станари за 2021. годину. Нацрти поменутих одлука упутиће се у јавну расправу, након чега ће се утврдити приједлози одлука. Једногласно је усвојена Одлука о измјенама и допунама Одлуке о оснивању ЈУ Народна библиотека Станари којом су проширене дјелатности, а такође извршене одређене техничке корекције у самом називу Библиотеке.

Одборници су усвојили и двије одлуке о куповини земљишта за изградњу административног центра и за потребе изградње приступне саобраћајнице за административни центар. Овим одлукама Скупштина општине Станари овластила је начелника општине да, у име општине Станари, закључи уговоре о купопродаји предметних некретнина. Скупштина општине Станари једногласно је усвојила Одлуку о додјели ночаних средстава за подршку филму Бориса Малагурског о Републици Српској, који ће представити историјски осврт на српски народ западно од Дрине домаћој и свјетској јавности.

Одборници су једногласно дали сагласност Општинској управи на пројекат изградње објекта за Територијалне ватрогасно-спасилачке Станари и овластили начелника општине да, у циљу реализације овог пројекта, предузме све активности за изградњу поменутог објекта. Такође, једногласно је усвојена и Одлука о увођењу ЈЗУ Дом здравља Станари у трезорски систем пословања општине Станари.

Одборници СО Станари данас су усвојили и Приједлог Правилника о субвенцијама за запошљавање којим су дефинисани намјена, услови и начин остваривања права на субвенције, врста и висина субвенција, поступак одобравања, начин провођења надзора намјенског коришћења, као и потребна документација. С тим у вези, послодавцу који закључи уговор са незапосленим лицем у трајању од 48 мјесеци оствариће право на субвенцију у висини од 10.000,00 КМ за лица са ВСС/ВШС и право на субвенцију у висини од 6.000,00 КМ за лица са ССС/ВКВ/КВ/НК.

Скупштина општине Станари усвојила је и измјене Плана утрошка средстава за реализацију посебних мјера заштите од пожара и Правилника о суфинансирању куповине или изградње прве стамбене јединице младим брачним паровима на подручју општине Станари.

Back To Top